ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΚΜΗ

Mikaela Lypaki La Beaute blog article image
Οκτ 12

ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΚΜΗ

Η ακμή, είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια και αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα, που δυστυχώς πολλές φορές έχει δυσμενή επίδραση στην ψυχολογία των εφήβων. Την ακμή συνήθως την συναντάμε στις ηλικίες 12-18 ετών. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό 80% των εφήβων σήμερα, αντιμετωπίζουν κάποια μορφή ακμής, η οποία μπορεί να είναι ήπια έως και σοβαρή. Εκδηλώνεται με την παρουσία μικρών πολύμορφων εξανθημάτων -τα γνωστά σπυράκια που, ανάλογα με τον τύπο της ακμής, μπορεί να διαφέρουν στην όψη. Εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο στήθος, στην πλάτη, και στους ώμους, εκεί που υπάρχουν τριχοσμηγματογόνοι θύλακες.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου αποτελεί βασικό βήμα και προηγείται τυχόν άλλων ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τις περισσότερες φορές πολλοί, είναι διστακτικοί με την διαδικασία του καθαρισμού, γιατί θεωρούν ότι το δέρμα τους θα υποστεί κάποια βλάβη.

Ένας επαγγελματίας Αισθητικός που γνωρίζει πολύ καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, όχι μόνο δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα, αλλά αντιθέτως το βοηθάει να ανακτήσει την φρεσκάδα του. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος αφού εξισορροπεί τις λειτουργίες της επιδερμίδας και το συντηρεί σε μια υγιή κατάσταση. Το δέρμα μετά είναι καθαρό και λαμπερό.

Αναμφίβολα, οι έφηβοι τις περισσότερες φορές εκδηλώνουν με πλήρη άγνοια και επιπολαιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος, με άμεση συνέπεια, την επιδείνωση του δέρματος τους. Χρησιμοποιούν λάθος καλλυντικά σκευάσματα, ενοχλούν με τα χέρια τους τα σπυράκια τους και γενικά δεν τηρούν κανόνες υγιεινής.

Ως Αισθητικός του N.D, H.N.D Manchester και πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθηνών με πείρα 20 ετών στο χώρο της αισθητικής, θεωρώ ότι οι έφηβοι πρέπει να μάθουν να ασχολούνται, να φροντίζουν και να περιποιούνται σωστά το δέρμα τους. Η αισθητικός με την συνεργασία κάποιου δερματολόγου είναι σε θέση να

Βοηθήσει (είτε με κάποιον βαθύ καθαρισμό, είτε με εξειδικευμένες θεραπείες) να αξιολογήσει το δέρμα, να δώσει πολύτιμες συμβουλές για την σωστή χρήση των κρεμών αλλά και να δώσεις λύσεις στο πρόβλημα.


Με εκτίμηση

Μικαέλα Λυπάκη 

Κοσμητολόγος

Πτυχιούχος ΤΕΙ Αθηνών